Linux ve Windows Web Hosting Nedir?

Windows ve Linux, bugün hemen herkesin bildiği üzere birer işletim sistemidir. Bu işletim sistemleri birbirinden çok farklı da olsa hosting konusunda bizlere sağladıkları yararlar çok farklı değildir. Örneğin her iki işletim sistemi ile de birebir aynı web sayfası görüntülenebilir .Bunun için yayınlanan içeriğin statik bir kaynaktan oluşturuluyor olması yeterlidir. Bununla birlikte, eğer bu web sayfalarının içeriği sunucu üzerinde script olarak bilinen diller ile dinamik olarak üretiliyorsa fark oluşmaya başlar. Windows ve Linux web hosting sistemlerinin temelde en önemli farkı yayın yaparken kullandıkları Web Server Yazılımı ve bunlar üzerinde sıkça kullanılan Asp ve Php gibi scripting dilleridir. Eğer Asp ile yazılmış modülleriniz var ise bu web sayfasını yayınlamak için Windows hosting seçmeniz mantıklı olacaktır. Php ile yazılmış modüller için ise genellikle linux tercih edilir. 

Kullanıcılardan gelen en yaygın sorulardan birisi; ‘’Ben bilgisayarımda Windows işletim sistemi kullanmaktayım.Bu yüzden Windows hosting mi kullanmam gerekiyor? Bu genel bir yanılgıdır. Elbette işletim sistemimizle seçeceğimiz hostingin bir ilişkisi yoktur. 

Eğer Asp, Asp.net, Access veya Mssql kullanan bir yazılımınız varsa Windows, Php, Perl, Cgi, html veya Mysql kullanan bir yazılımınız varsa Linux hosting kullanmanızı önermekteyiz. 
  • 4 Bu dökümanı faydalı bulan kullanıcılar:
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

İlgili diğer dökümanlar

Sorunsuz Hosting için Nelere Dikkat Edilmelidir?

Herşeyden önce hosting bir hizmettir, fiziksel bir ürün söz konusu olmadığından dolayı en önemli...

SSL Sertifikaları Sıkça Sorulan Sorular

SSL Sertifikası almak istiyorum, hosting hizmetini sizden almam gerekli mi? Hosting...

Bayi Paketi (Reseller) ile Sunucu arasında ne fark var?

Bayi paketleri herhangi bir sunucu maliyetine girmeden yönetimi HostingALL'a ait olan sunucular...